PANAYIR GOURMET'E HOŞ GELDİNİZ! ! O HEP ARADIĞINIZ GURME LEZZETLER ANINDA KAPINIZDA!

Gün Boyu Tok Hissettirecek 6 Mucizevi Besin

Gün Boyu Tok Hissettirecek 6 Mucizevi Besin

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birçoğumuz bu dönemde sağlıklı kalmak için ne yemeliyiz diye araştırmaya başladık. Çünkü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da oruç tutma süresi oldukça uzun. Bu nedenle sizi uzun süre tok tutacak sağlıklı yiyecekler yemek çok önemli. Peki sorunsuz bir oruç deneyimi yaşamamıza yardımcı olacak besinler nelerdir? İşte hem çok sağlıklı hem de oruç tutmayı kolaylaştıran o besinler!

Yumurta

Protein kaynağı: Yumurta

Anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı olarak bilinen yumurta, sahurda tüketebileceğiniz besinlerin başında geliyor. Çünkü yumurta zengin içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi verir ve kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olarak iştahınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Böylece sahur öğünlerinde yumurta yiyerek daha rahat ve sağlıklı bir oruç deneyimi yaşayabilirsiniz. Üstelik yumurtayla hazırlayabileceğiniz pek çok tarif var. Sahanda yumurta, mevsim yeşillikleriyle veya peynirli omlet çeşitleri hatta domates ve yumurtanın başrolde olduğu menemen. Ramazan’ın her gününe yumurtalı bir tarif bulmak mümkün.

meyve-sepeti

Vitamin ve su deposu: Meyve Salatası

Meyve salatasına ne dersiniz? Gün boyu enerjik hissetmenize yardımcı olacak meyveler ile metabolizmanızın ihtiyaç duyduğu mineraller ve vitaminleri karşılamanın yanı sıra su ihtiyacınızın karşılanmasına da fayda sağlar. Özellikle sulu meyveler olan karpuz, çilek, kiraz, şeftali, portakal, domates, salatalık, marul, ıspanak ve kereviz tercih edilebilir. Birkaç meyve ve sebzeyi bir araya getirerek bir salata yapabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir sahur seçeneği.

yogurtlu-yulaf-ezmesi

Kan şekerini dengeler: Yoğurtlu Yulaf Ezmesi  

En sağlıklı tahıl çeşitlerinden biri olan yulaf, vücut için çok önemli olan vitamin, mineral, lif ve antioksidanlara sahip. Sağlıklı bir karbonhidrat kaynağı olan yulaf ayrıca bağışıklık sistemine faydalı olan beta-glukan kaynağıdır. Kötü kolesterol ve total kolesterolü düşürür. İnsülini dengeler ve kan şekeri seviyelerini düşürür. Diğer tahıllara göre çok daha fazla protein ve yağ içeren yulafı kalsiyum kaynağı olan yoğurtla karıştırarak yiyebilirsiniz. Protein yönünden zengin olan yoğurt uzun süre tokluk hissi verir. Karışımın İçerisine muz ve çilek gibi meyveler de ekleyerek daha tatlı hale de getirebilirsiniz.

hurma

Geleneksel ve besleyici: Hurma

Genellikle Ramazan ile ilişkilendirilen hurma, oldukça besleyici bir besin olarak hem sahurda hem de iftarda afiyetle tüketilebilir. Hz. Muhammed’in de sünneti olan hurma uzun süre aç kalan vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besinleri içerisinde barındırıyor. Protein, folik asit, kalsiyum, potasyum, fosfor, magnezyum ve sodyum gibi önemli mineraller içerir. Antioksidan özellikleri sayesinde de bağışıklığı güçlendirir. Hurma yavaş ve geç sindirilen kompleks karbonhidratlar grubunda yer alan diyet lifleri bakımından da oldukça zengin. Bu da uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

kuruyemis

Lif bakımından zengin: Kuruyemiş

Ceviz, çiğ badem ve fındık içerdiği sağlıklı yağ asitleri ve diyet lifi sayesinde tok kalmanıza destek olur. Kuruyemiş çeşitleri farklı sağlık faydalarına sahip olmaları nedeniyle tek bir çeşidine odaklanmak yerine birden fazla kuruyemişi tüketmek önerilir. Lifli yapıları, vitamin ve mineral bakımından zengin olmaları sayesinde sahurda tüketilmesi beslenme uzmanları tarafından öneriliyor. Yalnızca dikkat edilmesi gereken susuzluk çekmemek adına tuzsuz olanlardan tüketmek. Fındık, fıstık ve badem gibi kuruyemişler vücudunuzu içeriden besler. Vücudun kendisini onarması için ihtiyaç duyulan farklı vitaminler ve mineraller bu besinlerden elde edilebilir.

peynir

Kahvaltının vazgeçilmezi: Peynir Çeşitleri

Peynir, protein yönünden zengin bir kahvaltı besini olmasıyla sahurda rahatlıkla tüketilebilir. Besleyici olmasıyla uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Ancak oruçlu iken daha fazla susuzluk çekmemek için tuzsuz peynir çeşitlerini tercih etmenizi öneririm. Protein ve kalsiyum kaynağı olan peynir kemik ve diş sağlığınızı destekler ve bağışıklığınızı güçlendirir. Tuzsuz peynir çeşitleri olarak Lor, Tuzsuz Dil Peyniri, Diyarbakır Örgü Peyniri, Ezine İnek Peyniri ve Erzurum Çeçil Peyniri tercih edilebilir. Bu peynirler A, C, D, E ve K vitaminleri de içerir. 

eksi-mayali-ekmek

Uzun süren tokluk: Ekşi Mayalı Ekmekler

İftar saatine kadar sindirim sisteminizin yavaş çalışıyor olması kolay acıkmamanız açısından şart. Ama beyaz ekmekler tam aksine sindirim sisteminizin çabuk çalışmasına neden olur. Oysa sahurda Ekşi Mayalı Ekmek çeşitlerini tüketerek hem yararlı bakterilerden faydalanabilir hem de uzun süre tok kalabilirsiniz. Üstelik düşük glisemik indekse (kan şekerini yükseltme hızı) sahip olması nedeniyle kan şekerini yükseltmeden açlık hissinizi önler. Zeytin, ceviz ve kekikli Ekşi Mayalı Akdeniz Ekmeği, Zeytinyağı ve cevizli Ekşi Mayalı Cevizli Tam Buğday Ekmeği, pekmez, kişniş ve çavdar unlu Rus Ekmeği (Borodinsky), kuru üzüm, mavi haşhaş, susam ve kabak çekirdekli Ekşi Mayalı Alman Premium Ekmeği denenebilir.

Sahur için sindirimi kolay besinlerin seçilmesi önemli. Yiyecekler protein ve vitamin açısından zengin olmalıdır. 15 saate yakın süren oruç halinde gün içinde susuz kalmak istemiyorsanız, pastırma, sucuk veya salam ile tuzlu, baharatlı ve unlu yiyeceklerin yanı sıra kızarmış yiyeceklerden de uzak durmalısınız. Panayır Gourmet’de yörelerinden özenle seçilerek getirilmiş şarküteri ürünleri, kuruyemişler, geleneksel tariflerle hazırlanmış ekşi mayalı ekmek çeşitleri, taze ve Premium kalite meyve çeşitleri sizi bekliyor.

Panayır'da Ara

E Bültenimize Abone Olun

Birbirinden lezzetli gurme tatlar hakkında bilgiler almak, özel indirimler, kampanyalar ve kaçırmak istemeyeceğiniz fırsatlar için abone olun!

Sepetiniz