PANAYIR GOURMET'E HOŞ GELDİNİZ! ! O HEP ARADIĞINIZ GURME LEZZETLER ANINDA KAPINIZDA!

Yaz Detoksu İçin En İyi 7 Besin

Yaz Detoksu İçin En İyi 7 Besin

Sıcaktan bitkin hissedebileceğiniz günler geldi çattı. Gün boyu yorgun hissediyorsunuz, susuz kaldığınız için susadınız ve cildiniz olması gerektiği kadar sağlıklı görünmüyor. Enerjiniz olmadığı için de depresif hissediyor olabilirsiniz. Bu enerji eksikliği, sağlıksız ve kilo alımına neden olabilecek yiyecekleri yemenize yol açar.  Bunların hepsi detoks yapmanız gerektiğinin işaretleridir.

Yaz detoksu, hayati organlarınızın vücudunuzdaki toksinleri yok etmesine yardımcı olmanın mükemmel bir yoludur. Daha iyi kilo yönetimi, daha iyi sindirim, daha fazla enerji ve hastalıklarla daha iyi mücadele etme yeteneği görmeyi bekleyebilirsiniz. Yaz detoksu için 7 mucizevi besinle yenilenebilirsiniz.

Karpuz ve Kavun

Karpuz, iyi miktarda likopen, C vitamini, A vitamini, potasyum, amino asit, antioksidanlar ile yüksek su içeriğine sahiptir. Üstelik sodyum ve kalorisi düşüktür.  Unutmayın, karpuz doğası gereği hafif asidik olduğundan aç karnına ve gece geç saatlerde yemekten kaçınılmalıdır. Bir yetişkin için porsiyon miktarı günde iki dilimdir. Karpuzun yüksek lif ve su içeriği, vücut sistemlerinin soğumasına ve kan basıncının yönetilmesine de katkıda bulunur. Kavun ise kan basıncınız için faydalı olan potasyum içerir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli olarak tüketildiğinde kan basıncını düzenler ve C vitamini bağışıklık sistemini destekler.

Salatalık

Tam bir su deposu olan Salata vücudunuzun tüm vücudu detoksifiye etmeye yardımcı olur. Yani 1 adet salatalık yediğinizde bir bardak su içmiş olursunuz. Mükemmel bir serinletici de olan ve canlı enerji veren salatalık, kabızlık problemlerini ortadan kaldıracaktır. Bağışıklığı artırır ve iltihabı yatıştırır. Vücudunuzu temizlemenin yanı sıra, salatalıkta bulunan kükürt, saç büyümesini ve hacmini desteklemek için idealdir. Salatalık tüketmenin en iyi yolu salatalara eklemek veya salatalık suyu içmektir.

Yoğurt veya Tuzsuz Ayran

Lactobacillus ve Bifidobacterium gibi sağlıklı bakterilerin iyiliği ile dolu olan yoğurt beyin gelişimine yardımcı olur ve kaygıyı gidermek için harikadır. Ayrıca yaz aylarında sindirim sürecine yardımcı olan bağırsak dostu mikroorganizmalar sunar. Yoğurt yemek, anksiyete, stres ve depresyondan sorumlu olan kronik inflamasyonu azaltmaya yardımcı olur. Yoğurt ve tuzsuz ayran içmek vücudunuzu soğutmaya ve metabolizmayı iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca, sıcaktan bitkin hissediyorsanız vücudunuzun doğal enerjisini geri kazanmaya yardımcı olan vitaminler ve minerallerle yüklüdür.

Hindistan Cevizi Suyu

Hindistan cevizi suyu vücudunuzdaki elektrolit dengesini koruyarak fayda sağlar. Sulu kalmanızı sağlayarak sıcak havayla mücadele etmek için olağanüstü bir yaz içeceğidir ve ayrıca sindirim yeteneğinizi artırmanıza yardımcı olur. Ek olarak, hücre büyümesini teşvik etmeye yardımcıdır. Kan basıncını düzenler ve hepsinden önemlisi doğal bir idrar söktürücü işlevi görür. Sağlıklı kemik ve diş yapısının oluşmasını desteklemek için bolca kalsiyum ve magnezyum içerir B vitamini ve selenyum minerali bakımından da güçlü olan Hindistan cevizi suyu, sağlıklı bir bedenin oluşması için gereken tüm vitaminleri içerir.

LİMON

Bazen vücudunuz çok asidik hale gelebilir. Limonlar asidi dengelemeye ve daha alkali hale getirmeye yardımcı olabilir. Limon böbrekleri temizler ve karaciğeri uyararak toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Limon iyi bir C ve B6 vitamini ile potasyum kaynağıdır. Ekşi tadı sebebiyle limonu dilimleyip yemeyi herkes sevmez.  Bu durumda, limon suyunu su dolu bir bardağa sıkmak, onu tüketmenin ve günlük su hedeflerinizi karşılamanın harika bir yoludur. Biraz taze nane de ekleyerek lezzetini yumuşatabilirsiniz.

AVOKADO

Lifli bir besin arıyorsanız avokado doğru seçimdir.  Lifli besinler yaz detoksu için harika bir seçenek olmasıyla toksinleri temizler. Avokado magnezyum, potasyum, demir, riboflavin ve folik asit içerir. Ayrıca tüm B, C, E ve K vitaminlerini barındırır. Gözlerinizi güçlendirmeye bile yardımcı olabilir. Her detoks diyeti için gerekli olan süper besindir. Antioksidan miktarı yüksek bir meyvedir ve tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. İçeriği düşük sodyum, yüksek potasyum sayesinde kalp ve damar sağlığı için faydalı olduğu araştırma sonuçlarında yer almaktadır.

 

YEŞİL ÇAY

Yeşil çayın ülkemize 2000’lerde sağlıklı bir ürün olarak geldi. Antioksidanlarla dolu yeşil çay, vücudun detoks yapma yeteneğini güçlendirir ve bağışıklık sistemini destekler. Özellikle alkol tüketimi durumunda karaciğer sağlığına ayak uydurmak için harika bir katkı sağlar. Yeşil çayın kan basıncını düşürülmesinden kanseri önlemeye katkıda bulunmaya kadar çok sayıda faydası bulunuyor. Bazı araştırmalara göre yeşil çay, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını artırabilir.

DAİMA SAĞLIKLI VE TAZE

Hem lezzeti hem de içerisindeki besin maddeleriyle sağlık vaat eden taptaze sebze ve meyveler Panayır Gourmet Manav reyonumuzda sizleri bekliyor. Artık her gün tüm sebze ve meyveler günlük olarak tazeleriyle değiştiriliyor. Katkısız ve birinci kalite sebze ve meyveleri yörelerinden özenle seçerek müşterilerimizle buluşturuyoruz.

Panayır'da Ara

E Bültenimize Abone Olun

Birbirinden lezzetli gurme tatlar hakkında bilgiler almak, özel indirimler, kampanyalar ve kaçırmak istemeyeceğiniz fırsatlar için abone olun!

Sepetiniz